Méér dan biologisch

Heden

Sinds 1 juni 2009 heeft VecoZuivel in Zeewolde haar nieuwe, moderne, energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. De fabriek werd mede ingericht en ontworpen door Jaco en Alexander, de zoons van Ruud van Rouwendaal. Met de realisatie van de nieuwe fabriek heeft VecoZuivel een grote stap gezet in de verdere professionalisering van de biologische zuivelbranche. In een wereld waar duurzaamheid centraal staat is VecoZuivel een trendsetter.

Bij VecoZuivel gaat biologisch en duurzaam hand in hand met de nieuwste technische ontwikkelingen. De koeien zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen en grazen op natuurlijk onderhouden weidegronden. De VecoZuivel boeren innoveren op het gebied van duurzaamheid, bio-based produceren en milieuvriendelijk ondernemen. Maar ook onze moderne productielocatie in Zeewolde onderscheidt zich door hoogstaande milieuvriendelijke techniek.

In de moderne productielocatie in Zeewolde is geïnvesteerd in het realiseren van een energiezuinig proces met de modernste procesbewaking. De locatie bevindt zich in een wind energie win gebied waardoor er gebruik gemaakt kan worden van duurzame energie voorziening. Daarnaast is de zuivelproductie van het allerhoogste niveau.

Het productieproces in Zeewolde is erop gericht de zuivel vanaf het moment dat de koe gemolken wordt zo snel mogelijk – en dus zo vers mogelijk – te verwerken. Gedurende dit proces, dat hooguit minuten duurt, wordt de zuivel gescheiden van het vet en vervolgens gekoeld. Op deze manier wordt een basiszuivel verkregen die vervolgens wordt verwerkt naar Yoghurt, Melk en Karnemelk. Uiteraard zonder toegevoegde stoffen; het natuurlijke zuivelvet wordt later weer bijgevoegd afhankelijk van de volheid van het eindproduct. Het productieproces is zo geavanceerd dat zonder kunstmatige toevoegingen, en natuurlijk enkel mét biologische koemelk, de meest heerlijke verse zuivelproducten kunnen maken.

Of het nu gaat om de koeien, de boeren, de techniek of zelfs de verpakking die nu al bijna helemaal plantaardig is; VecoZuivel is een slagvaardig bedrijf dat verder kijkt en innoveert in smaak, dierenwelzijn, duurzaamheid én techniek . Kijkend naar de toekomst blijft VecoZuivel haar milieu- en welzijnsvisie optimaliseren en zich inzetten voor mens, dier en milieu!

Wil je meer weten over de herkomst van VecoZuivel biologische melk en de melkveehouders, kijk op www.eko-holland.nl