Méér dan biologisch

Gezonde keus

Het Vinkje. De betere check voor bewuste boodschappen!

Je moet elke dag al genoeg keuzes maken. Een beetje hulp is dan wel handig, zeker bij het boodschappen doen. Het Vinkje dat je op producten vindt, wijst je erop dat deze minder verzadigd vet, toegevoegd suiker en/of zout bevatten.

Groen versus blauw
Het werkt heel simpel. Het Vinkje met de groene cirkel staat op producten uit de Schijf van Vijf met minder verzadigd vet, suiker en/of zout. Deze producten met belangrijke voedingsstoffen zijn de basis voor je dagelijkse voeding. Daarnaast zijn er producten die niet tot de Schijf van Vijf behoren, zoals snacks, dranken en sauzen, maar wel minder verzadigd vet, toegevoegd suiker en/of zout bevatten. Deze zijn herkenbaar aan het Vinkje met de blauwe cirkel. Beide Vinkjes helpen je eenvoudig op weg om gezonder te kiezen – en uiteindelijk te eten.

Ondersteund door het Voedingscentrum
Het Vinkje staat niet zomaar op een verpakking. Producten in zowel de groene als blauwe categorie moeten allereerst voldoen aan strenge eisen die zorgvuldig zijn opgesteld door een onafhankelijke wetenschappelijke commissie. Het Voedingscentrum staat achter de eisen aan Vinkje-producten. Niet voor niets ondersteunt het Voedingscentrum het Vinkje.

Let op kwaliteit én hoeveelheid
Voor welk Vinkje je ook kiest, het blijft belangrijk om gevarieerd en matig te eten. Om je een idee te geven: vrouwen hebben ongeveer 2.000 kcal per dag nodig. Mannen iets meer, zo’n 2.500 kcal per dag. Eet dus niet te veel en kies bewust wat je eet. Het Vinkje helpt je te kiezen voor producten die minder verzadigd vet, toegevoegd suiker en/of zout bevatten. Dus wie het Vinkje onthoudt, gaat slim om met verzadigd vet, suiker en zout!

Het Vinkje. De betere keuze binnen een productgroep.

Zie ook: www.hetvinkje.nl